eLearning Matematik & Sains melalui Live Tutorial eKelas

7 Julai 2019 | Aktiviti Terkini

Pada 6 Julai 2019, telah berlangsung sesi pembelajaran Live Tutorial bagi subjek Matematik dan Sains bersama-sama pelajar dari Darjah 6, Tingkatan 1 hingga Tingkatan 5 selama 40 minit setiap sesi mengikut ketetapan masa yang telah ditetapkan.

Pada minggu ini, bagi pelajar tahun 6, selepas tamat sesi pembelajaran mereka diberi tugasan membuat ‘BURUJ’ dimana bahan- bahan telah kami sediakan seperti kertas keras hitam, pen pilot putih dan pin berwarna.

Kelas ini diadakan sebagai salah satu langkah untuk mendedahkan pelajar kepada cara-cara baru pembelajaran. Pemilihan guru sebagai tutor kepada pelajar-pelajar ini adalah terdiri daripada mereka yang berpengalaman dan mahir dalam subjek masing-masing. Melalui sesi Live Tutorial para pelajar dapat berinteraksi bersama guru yang mengajar melalui fungsi live chat yang terpapar di skrin utama. Oleh itu, pelajar boleh bertanyakan secara terus tentang matapelajaran atau subjek yang kurang difahami yang diajar oleh guru tutor.

Kaedah ini boleh membantu para pelajar untuk lebih meminati dan memahami subjek yang dipelajari. Kakitangan PI Bukit Tandak amat mengalu-alukan kehadiran para pelajar yang berkenaan dan berminta untuk menyertai sesi eCikgu dan sesi Live Tutorial eKelas secara percuma untuk sama-sama menimba ilmu yang sangat berguna bagi para pelajar yang bakal menduduki peperiksaan. #ManfaatkanTeknologiDiHujungJari

Berikut adalah gambar sepanjang aktiviti ini dijalankan:

Kembali

Kembali Ke Atas